varakajsa.se

varakajsa.se

sVABb-dag

VardagPosted by Kajsa Tue, April 05, 2011 21:20:45

Det ord som kommer ur Niilos mun mest är för tillfället "täda", alltså städa. Det beror förmodligen på att spexar´n är långt ifrån väluppfostrad när det kommer till bordsskick. Vi jobbar stenhårt på det men det går, om jag ska vara helt ärlig, inte så bra.

Idag har jag varit hemma med Niilo. Det märks att han är sjuk för han är väldigt gosig, vill bara läsa bok och mysa. Inte mig emot! Idag somnade han nästan mot min axel. Mysigt. Är lite stressad över att jag missade skolan idag men det är som det är. Man kan inte vara på topp jämt. Han somnade för några timmar sen så ikväll har jag jobbat lite och ska strax fortsätta. Håller också på att förbereder inför lördag då jag ska vara toastmadame på syrran & Stefans bröllopsfest. De gifte sig i Las Vegas i smyg förra året, men nu ska det bli fest så det heter duga. Blir nog väldigt roligt!

Nu: Åter till jobbet!

  • Comments(0)//www.varakajsa.se/#post266

Kursstart & Världens gladaste öronbarn

VardagPosted by Kajsa Mon, April 04, 2011 21:35:46

Hur glad kan ett barn med örononflammation vara egentligen? Inte för att jag klagar, men han har knappt gnällt. Var ju ren tur att han fick nässelutslag så vi behövde fara till läkaren, annars hade vi väl aldrig upptäckt den där inflammationen. Det enda vi har märkt är att Niilos aptit har försvunnit, men det gör den till och från ändå.

Idag har jag påbörjat ett nytt femveckorsblock, Kognitiva Processer, som handlar om perceptionspsykologi, som till exempel varför vi människor tar till oss färg, form och rörelse på ett visst sätt. Verkar bli en intressant kurs men den känns inte så uppstyrd. Hoppas jag får min bok snart så jag i alla fall kan läsa den. Imorgon blir jag dock hemma på grund av Niilos öron. Känns lite knäppt när han är så glad och inte har feber längre, men dagisregler är dagisregler :)

Ikväll spydde Niilo upp vällingen igen. Vet inte om det är antibiotikan, näsdropparna eller hostmedicinen. Vi har redan börjat muta honom, stackars barn. Ingen ordning på uppfostran alls. Han får två plastsprutor med medicin som vi sprutar i munnen. För att få honom att sitta still hjälper enbart en sak. Iphone. Thanx Apple! Och ett ännu större tack till Trazan & Banarne som gör sån kvalitetsmusik att ett litet bedrövat barn tar sin medicin i lugn och ro så länge han får hålla i telefonen och lyssna på "Apanssons yrke", "Balla Trazan" och "Joddlarvals"

  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post265

Om Niilo själv får välja

VardagPosted by Kajsa Mon, April 04, 2011 15:08:58

I gåvagnen:

* 1 bok

* 1 haklapp

* 2 icakassar

* 1 träslev

* 1 pandabil

* 2 burkar

  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post264

Vilken vecka!

VardagPosted by Kajsa Sun, April 03, 2011 11:19:30

Och ja, jag vet att långa inlägg inte fungerar på nätet. Ni får läsa så långt ni orkar :)

Den här veckan har gått fort men varit tung. I torsdags kom hemtentan och låt mig säga att den var inte nådig. Jag måste ha missförstått eller bara krånglat till det hela för mig själv...eller så var jag bara allmänt slut och kunde inte tänka. Vill ju inte jobba på helgen eftersom jag gärna umgås med familjen då så tänkte jobba på torsdag förmiddag och hela fredagen.

På torsdag förmiddag satt jag mest som ett frågetecken och efter lunch kom syrran eftersom jag hade lovat och hjälpa till med lite saker inför hennes bröllopsfest som ska äga rum nästa lördag. Sen var det bara fredagen kvar och jag satt som en idiot hela dagen. Jag var dock inte ensam. De ringde från dagis och sa att Niilo hostade som en galning så han höll på att spy hela tiden. Kimmo hämtade upp honom och de fick underhålla varandra medan tråkiga jag pluggade. Började nästan gråta när jag var klar med tentan, eller okej...jag grät! Helt slut var jag!

Igår, i lördags alltså, så var jag över till syrran en sväng och träffade min underbara systerdotter! Mini-divan, kallar jag henne, för hon kan verkligen titta på en som om man inte alls förstår vad hon menar. Hon riktigt spänner blicken i en, det är underbart. Hon kommer gå långt här i livet!

Och stackars Niilo bara hostar och hostar...imorse när vi morgonmyste hela familjen så drog Niilo i sig sin välling och kastspyade sedan upp den över hela vår säng. Måste ha varit en månads slem som kom upp ungefär, har aldrig sett nåt liknande. Niilo, som knappt spydde ens när han var färsk, blev livrädd och började gråta. God morgon! Dessutom har han feber till och från så han blir hemma imorgon också. För min del bir det ny kursstart imorgon - Kognitiva processer- så jag måste till skolan på förmiddagen iaf.

Hoppas Niilo blir bättre snart! Tycker så synd om honom. Han har fått utslag över hela kroppen också, tror det är värmeutslag eller nåt. Vill egentligen vara hemma med honom, den lilla galningen...

  • Comments(2)//www.varakajsa.se/#post262

Vad ska jag skylla på?

VardagPosted by Kajsa Tue, March 29, 2011 22:08:59

ÄR SÅ TRÖTT. Vet inte om det är min kropp som inte riktigt har hämtat sig efter magsjukan men jag är bara helt slut. Och förra veckan var jag hos läkaren för att jag tycker att mina hormoner är lite väl instabila. Tog blodprov som visade att jag jag tydligen hade alldeles för lite B12-värde i kroppen. Spännande värre. Så nu blir det till att äta ägg varje dag =)

Önskar jag kunde säga det jag alltid skyller på när Niilo är trött. Tillväxtperiod! Det har ju barn jämt nämligen, perfekt att skylla på. Jag kanske också har tillväxtperiod. Min hjärna växer varje dag med allt detta skolarbete. Gör nästan ont faktiskt.

Idag har jag bara pluggat och jobbat som en galning, och bakat förstås. Min artikel som jag skriver på just nu handlar ju om det. Så nu ska Kimmo få en red velvet cake. Han har varit och spelat med bandet och det gick tydligen inte så bra, han behöver muntras upp!

Niilo tillväxtperiods-chillar =)

  • Comments(0)//www.varakajsa.se/#post261

Plugghästen

VardagPosted by Kajsa Mon, March 28, 2011 10:06:49

Kimmo lämnade av Niilo på dagis idag, själv har jag bänkat mig i soffan med laptopen i knät. Är inte helt pigg efter en natt med ett hostande barn som for omrking som en galning mellan mig och Kimmo. Fast lite mysigt också eftersom han nästan aldrig sover med oss. Måste skriva klart min egoartikel, göra de sista instuderingsfrågorna inför veckans hemtenta och så har jag även lovat QuickNet (mitt jobb som jag är tjänstledig från) att påbörja ett litet skrivprojekt. Det ska bli roligt! Mitt hopp är att jag ska få behålla allt jag äter i dag. Det vore härligt med energi.

Så. Nu ska jag göra en checklista åt mig själv.

1. Skriv klart utkastet. Skicka iväg för lite reoch kritikspons - CHECK!

2. Svara på instuderingsfrågor

3. QuickNetta - CHECK!

4. Vika tvätt

5. Behålla maten

6. Hämta Niilo

7. Storhandla (förutsatt att jag fått koll på punkt nr.5)

Dags att kavla upp ärmarna!

(Förresten är det lite obehagligt att vara hemma just nu. Duckar för byggarbetare som försöker ta sig in och fixa putsen på balkongen. Vägrar släppa in dem i den här röran efter dagar av kaos och sjukdom. Känns inte bra. Så de får vänta.)

  • Comments(0)//www.varakajsa.se/#post260

Magsjukan - Kajsa 1-0

VardagPosted by Kajsa Sun, March 27, 2011 15:45:12

Jösses. Är väl ungefär det ord som bäst beskriver gårdagen, eller egentligen de senaste dagarna. Det hela började i torsdags strax efter att jag publicerat mitt förra inlägg. Febern sa goddag och tog ett rejält tag. Hade frossa hela dagen och hela natten för att på lördagsmorgonen kulminera i vad jag skulle vilja beskriva som magsjukan från helvetet.

Som vanligt när man har otur och blir sjuk är det ju saker som måste ställas in och bokas om. Men jag lyckades missa min systers möhippa! Så himla tråkigt. Men det gick ju bara inte. Jag har bott på toaletten i ett dygn nu. Kimmo var på svensexa hela lördagen och Niilo fick flytta hem till sin farmor och farfar. Tur att de finns, så jag hade lyxen att vara magsjuk ifred. Hade inte varit så roligt för Niilo annars.

Nu har Kimmo åkt iväg för att hämta Niilofisken iaf...är lite bätte i magen. Friskheten börjar hägra i horisonten :)

Vilken tur att vi precis lärt Niilo att skura golven. Praktiskt vid magsjuka :)

  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post259

Äntligen hemma!

VardagPosted by Kajsa Thu, March 24, 2011 11:14:02

HÄR var det längesedan jag bloggade. Men vet ni. Jag avskyr blogg.se, har egentligen ingen bra anledning överhuvudtaget, men hela upplägget fick mig att tappa lusten helt på att blogga. Så jag kör här igen så får vi se om jag hittar något annat ställe jag gillar eller om jag fräschar upp min kära varakajsa.se igen. Lutar nog mer åt det sistnämnda faktiskt.

Eftersom det skulle ta mig ca en miljard timmar att berätta om vad som har hänt sen senast jag skrev här så struntar jag i det. Ja ba köööör nu. Tuuut tuuut!

Idag är jag hemma och pluggar. Håller på att skriva en artikel om mig själv. Hyfsat ego, helt underbart är det. Den här kursen är riktigt rolig faktiskt. Textdesign 3 heter den. Inte så upplyftande namn men den handlar om att skriva i olika stilar och i olika sammanhang. Vi har skrivit om talspråk, baksidestexter, recensioner, BTJ-texter och nu valfri artikel i valfri tidning. Gissa vad jag skriver i för tidning? Inte så stor skräll att det handlar om bakning, hehe =)

Sitter och funderar om jag mår illa på grund av månadsproblem a la female, eller om kräksjukan börjar knacka på dörren. Igår när jag hämtade Niilo på dagis så tittade hans fröken på mig med en märklig min, och så sa hon "och jo...innan ni går. Nu går det REJÄL magsjuka. Fröknar och barn blir sjuka en efter en...så...lycka till".

Tack! Haha, min värsta mardröm ska alltså snart slå in. Niilos första magsjuka. Kan ju bli intressant. Nästan så jag tycker att det ska bli lite skönt att ha varit med om den. Alla som har barn har varnat för den här magsjukan redan innan jag blev gravid, så ni må tro att jag har domedagsförväntningar. Spännande! Ni ser - det finns något positivt med allt.

Nu ska jag hänge mig åt Indesign där min artikel ska få form. Eftersom min absolut största dröm är att få ge ut en kokbok kan man ju iaf få låtsas att någon har skrivit en artikel i en tanttidning om mina bakverk.

Och OJ va skönt det känns att skriva här igen. Jag behövde nog blogg.se för att inse vad jag hade. Dessutom är det sjuktkul att läsa gamla inlägg när jag var gravid och supergnällig.

  • Comments(0)//www.varakajsa.se/#post258
Next »