varakajsa.se

varakajsa.se

Från morgon till kvällo...

TräningPosted by Kajsa Thu, March 18, 2010 10:11:41

...alltid Marcello!

Jajjamen! Vår salsalärare heter Marcello, haha.

Ni har väl sett den kassa kaffemaskin reklamen? Om inte så förstod ni inte det fantastiskt roliga jag just skrev. Synd för er!

Åh hur kul hade jag igår på salsan? SJUKT KUL! Vi gjorde en massa nya ronder och turer, som nästan såg avancerade ut. I löv it. Fast det roligaste var nästan när en riktigt besserwisser till kille som varendasta gång måste kommentera nånting råkade trampa sin dam REJÄLT på foten. Jag njöt. Ja, faktiskt! Han är så otroligt dryg och behövde tas ner på jorden lite.

Idag kan ju vädret gå och lägga sig igen. Kan ju inte vara roligt att vara väder när det ser ur såhär trist. Känner dock att jag kommer bli smått deprimerad om jag inte tar mig ut idag så jag lär dra ut sonen på stan. Mer påskpynt till Ståhl/Koskela-kollektivet!

Nu vaknade Niilo så nu blir det gos och jag ska passa på att sniffa Niilo i nacken innan han blir tonåring! Hörs!

  • Comments(0)//www.varakajsa.se/#post231

Wiiiiiiiiii!

TräningPosted by Kajsa Tue, January 12, 2010 19:59:18

Hejjehejjehejje. Jag har varit världens drygaste människa senaste veckan. Jag lovar! Sinnessjukt dryg. Har i ungefär en miljard år (eller i alla fall ett år) velat ha ett Nintendo Wii. Och alldeles särskilt har jag tänkt på det de senaste två veckorna eftersom det har varit alldeles för kallt för att gå ut och gå med Niilo och jag vill bli smaaaaaal igen! Det må låta ytligt. Men då är jag ytlig. Så det så. Dessutom så måste man ju ha en hobby. Min är att bli smal igen. Tanken är alltså att jag ska köpa Wii Fit och köra stenhårt.

VAD ÄR PROBLEMET? KÖP DET FÖRBA****E SPELET DÅ! - Kanske ni tänker nu.

Jaaa.. och jag känner ju ungefär så. Förutom att jag aldrig någonsin i hela mitt liv lagt så mycket pengar på en pryl. Jag får ångest bara jag tänker på det. Tänk om jag köper det och sen ångrar mig? Jag har försökt att få Kimmo att tvinga mig att köpa det. Men han säger bara "vill du ha det så tycker jag att du ska köpa det". Det är ju inte det jag vill höra. Jag vill höra "Kajsa, nu går du raka vägen till affären och köper det. Det förtjänar du."

Så idag ringde jag mamma. Jag fick henne till slut att säga "Kajsa, se det som en tidig födelsedagspresent till dig själv". Och den ursäkten gillade jag. Dessutom ska jag faktiskt jobba lite extra även fast jag är mammaledig så jag kommer säkert tjäna ihop till den där. Så egentligen lägger jag ju bara ut pengar tillfälligt.

SUCK SÅ JAG HÅLLER PÅ. Kimmo tror att jag ska få mens snart eftersom jag hakar upp mig på såna här onödiga saker. Han har förmodligen rätt. Skit också.

Till något helt annat så var vi på BVC idag. Niilo är exakt två månader idag och är 61cm lång och vägde 5800g. Min lilla pöjk! Söt som socker är han. Satt och flirtade med vår BVC-sjuksköterska Åsa och skrattade hela tiden.

Ikväll är Kimmo och spelar med sitt band, och jag pustar ut efter en rejäl gråtfest med Niilo. Han har blivit väckt flera ggr idag. Först när jag var på jobbet och sen på BVC och sen igen när jag kom hem från stan. Niilo är en väldigt glad unge, men inte när han blir väckt hela tiden. Vem skulle bli glad av det förresten? Nu sover han iaf, tack och lov.

På torsdag ska jag till min underbara barnmorska Helena som hjälpt mig igenom hela graviditeten. Både hon och jag och Kimmo ska gå igenom mina journaler från förlossningen och BB. Det kommer nog bli väldigt jobbigt men också behövligt. Mina mardrömmar har fortfarande inte försvunnit helt efter allt som hände och det kanske blir bättre när man får prata igenom allt ordentligt. Jag säger som en viss Hollywoodfru: Toppeeen...!

  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post180

Utmaning för fetton 2009

TräningPosted by Kajsa Tue, January 20, 2009 20:02:37
Kom tillbaka från Duved och Åre i söndags. Har haft det underbart roligt! Självklart kommer det bilder. Håll ut en dag eller två.

Det som snurrar i mitt huvud just nu är min vikt & hälsa. Förra året gick jag ner 10 kg från januari - maj. Tyvärr har jag gått upp lite, fokuserade lite för mycket på maten och lite för lite på träningen. I år kommer jag göra både och. Känner att jag har rätt bra koll på käket nu. Har insett att jag äter - hör och häpna- för lite. Eller för mycket när jag väl äter.

Detta år blir det en lite modernare fettotävling på jobbet. Vi tänkte väga oss på ITRIM och kolla hur stor del vi består av fett. "Hej - Kajsa Ståhl - 98,5%" =)

Har startat med att köra Flowin. Så sjukt rolig träning! Ungefär såhär ser det ut:

Man jobbar med sin egen kroppsvikt och gör styrkeövningar samtidigt som man pressar olika delar av kroppen mot mattan för att öka motståndet. Svinroligt och svinjobbigt! Jag, Jenny och Anna på jobbet flåsar på varje måndag. Tänkte dra igång ett spinningpass på fredagar också. Jag tränar på Njoy och trivs jättebra där. Det är vägg i vägg med jobbet. Då har man inga ursäkter för att inte träna!

  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post113

Vi överlevde!

TräningPosted by Stoffe Sat, September 20, 2008 11:18:51
För er som eventuellt har varit lite oroliga för Kajsa och mig efter gårdagens spinning så kan jag meddela att vi klarade oss levande igenom det hela.
Det varken spyddes eller svimmades däremot svettades det kopiösa mängder men det var väl liksom meningen =)
På måndag kör vi igen!

  • Comments(0)//www.varakajsa.se/#post86

Före & Efter-reportage!

TräningPosted by Kajsa Sat, July 05, 2008 21:06:45

Följ med mig när jag går ner mina sista kilon! Har gått ner ca 10 kilo (om man räknar vid min topp på 72) och ska ner till 57 kg... så mina knän och min rygg mår bra!

Mycket har redan hänt. Har alltid trivts i min kropp men faktum är ju att både knän och rygg tog stryk. Eftersom jag redan har diskbråck och en knäskål som gått ur led och lite annat smått & gott har jag äntligen insett att även om former är snyggt kan det ju vara skönt att hålla ihop tills man är 40 år i alla fall.

Här kommer en FÖRE-bild på mig när jag toppade vikten på 72 kg. Kan tillägga att jag är 1.63, så nog var jag lite att ta i allt =)

FÖRE Nr.1

Blog Image

FÖRE Nr.2

Blog Image

EFTER Nr.1

Blog Image

EFTER NR.2

Blog Image

Lite skillnad iaf va? Tycker det syns mest i ansiktet. Nu ska jag ta ett sista krafttag och gå ner från 62kg till 57kg då min läkare anser att det är bättre för min kropp att pendla mellan 57-60 kg än 60-63 kg. Anledningen till att jag lägger upp detta på bloggen är för att jag inte ska komma undan!

  • Comments(2)//www.varakajsa.se/#post58

Köttfiskköttfiskköttfisk

TräningPosted by Kajsa Thu, July 03, 2008 14:01:08

Jag var verkligen skeptisk när jag började med min nya diet, eller mitt nya tankesätt, kanske jag ska säga! Hur kan det vara möjligt att genom att äta mycket fett gå ner i vikt? Jag har kört tallriksmodellen, eller viktväktarmodellen sedan vikttävlingen började i januari. Det har visserligen gått bra. Man får ju äta precis vad man vill, bara mycket mindre.

Och visst - klart man blev mindre hungrig ju mer magsäcken krympte. Men man kunde ju ständigt tänka sig att trycka några mackor utan problem. Vilket gjorde att till slut kände jag bara ett sådant otroligt frosseribehov och så slarvade man ett tag. Med GI-metoden är jag proppmätt ständigt, det tar bort behovet av att småäta och jag känner mig nu efter nästan en vecka mycket piggare och gladare. Plus att det syns på vågen. Och man får äta mycket av det jag tycker är allra godast. Kött, och fisk och sallad. Mums!

Blog Image

GI-Dieten tillsammans med pilates som är lågintensiv men fettförbrännande träning som ger en både starkare och smidigare kropp kommer göra susen för mina knän och min rygg. Tänkte göra ett före och efter-reportage om mig själv ikväll om jag orkar. Kan vara lite kul att se vad som har hänt!

  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post56

Odeen vann!

TräningPosted by Kajsa Wed, May 28, 2008 09:15:10

HELVETTE!!!

Jag vann inte. Nära skjuter tyvärr ingen hare på fortet. Men en stor applåd till Odeén! Och en ganska stor applåd till mig och Stoffe också för vi är också superbra. Men jag känner mig som en vinnare ändå. Jag har gått ner såhär mycket:

Blog ImageBlog ImageBlog Image

Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog Image

Helt sjukt att jag har gått omkring å burit på det här!
  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post44

Snart är det lördag igen...

TräningPosted by Kajsa Mon, April 07, 2008 19:33:26
Började halv åtta idag och var helt uppskruvad inför min första träning hos sjukgymnast på mycket länge. Men det första jag gjorde var förstås att sprida ordet om min blogg på jobbet. Det fungerade fint! Mycket tack vare mina bloggcoacher/kollegor Stoffe och Jan-Åke. Men jag bloggar förstås inte på arbetstid. Tittar bara till den då och då.

Blog Image
Sen bar det av till Carema, och jag måste säga, att snacka om personlig träning! Min sjukgymnast höll i mina knäskålar medan jag gjorde såna där benövningar där man sitter i en maskin och lyfter upp en stor rulle. Allt för att jag skulle våga ta i utan att knäskålarna ploppar ut. Wunderbart! När jag sedan kom tillbaka blev Cathrine på jobbet såhär glad. Jag förstår inte vilken härlig effekt jag har på folk. Eller är hon rädd? Hmm... ni får avgöra!

Blog Image

  • Comments(3)//www.varakajsa.se/#post5