varakajsa.se

varakajsa.se

Påsksemester!

Familj & VännerPosted by Kajsa Wed, April 20, 2011 21:31:46

Åh, jag är något övertaggad just nu. Jag, Kimmo och Niilo har inte varit iväg på hur länge som helst. Faktum är att senast vi var iväg så var Niilo tre månader. Det är ju pinsamt faktiskt men jag vet inte var tiden har tagit vägen. Men nu ska vi alltså på en liten påsksemester som kanske inte låter så märkvärdig i andras ögon, men det var länge sedan jag såg fram emot någonting så här mycket. Först ska vi på en kryssning (med Kimmos syrra & familj) och därefter ska vi till Sthlm och bara mysa, gå på Skansen och påskmarknaden och mysa lite till.

Kursen som jag går nu har egentligen inte varit lugn men den är rätt flummig så det är svårt att göra något. Därför är det lite otur att Niilo har varit sjuk KONSTANT den lilla stackaren så då har vi varit låsta till hemmet ändå. Först hosta i en månad, sen öroninflammation och sen hann han gå några dagar på dagis så fick han ögoninflammation. Han har fortfarande lite kvar men vi ska se till att han inte kladdar på fok =)

Fick VG i min senaste kurs och jag vet att alla arbetsgivare skiter i det, men för mig känns det så skönt eftersom jag var orolig innan jag började plugga att jag skulle välja fel program...så lite bekräftelse är alltid härligt. BRA start på påsken! Det enda som är tråkigt är att jag inte hinner träffa resten av min familj & släkt, men på söndag ska iaf jag, syrran med familj och bror försöka styra upp nåt påskigt!

NU SKA JAG PACKA. WOOHOOOO! <----- uttryck som uppstår vid övertaggning.

  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post267

Påskhelgen börjar nå sitt slut...

Familj & VännerPosted by Kajsa Sun, April 04, 2010 22:54:09

...skönt!

Att jag aldrig lär mig. Likadant varje år. Äter för mycket godis, mår illa, spyr. Menmen! Jag tål inte vissa färgämnen och det ger sig till känna på påsken. Och efter kejsarsnittet är det ännu värre. Måste egentligen vara väldigt noga med vad jag petar i mig. Men hur lätt är det alla gånger? Nu är det dock nya tag. Behöver verkligen gå ner 10 kg till Svårt att samla ny kraft när man har lyckats gå ner 20 kg. Det måste hända bara. Nu hoppas vi att vädret håller i sig. Då finns det inga ursäkter för att vara inomhus. Hoppas även att min vän Charlotte vill börja på Friskis (Zumba!) när de flyttar hit. Vill du det Lottis? Du måste!

Salsan kommer ju igång igen nästa vecka, och förhoppningsvis blir det fortsättning till hösten.

Påsken har varit underbar. Lyxigt att ha Kimmo hemma, lyxigt att träffa familjen så mycket och lyxigt med sol ute!

Idag avslutade vi allt påskfirande med middag hos Kimmos familj i Kolbäck. På vägen dit köpte jag också en skinnjacka till Niilo, som syrran hade sett och lagt undan. SÅ FIN! Kunde inte låta bli.

Nu ska jag kolla på CSI-triologin..

  • Comments(0)//www.varakajsa.se/#post244

Bandövning

Familj & VännerPosted by Kajsa Thu, April 01, 2010 09:59:13

Gårdagen var riktigt mysig. Tog det bara lugnt här hemma, struntade i att städa, rullade runt på golvet med Niilo och träffade Charlotte & Elin för lite sångstund. Niilo fick också hänga med! By the way, min hortensia har numera gått av tiden. Gick inte att rädda tyvärr.. det sägs att det är en enkel blomma, men det tycker inte jag! Dessutom var det kört i långa loppet ändå eftersom jag inte har någon trädgård den kan övervintra i. Jaja... ska nog hitta en ny fin blomma. Var så säkra! Måste säga att jag är oförskämt pigg för att ha somnat halv tre inatt (se föregående inlägg om varför) och gått upp klockan sju imorse. Men det kommer väl!

Niilo var helt tagen av musiken. Det förstår man ju så bra som vi är!

Elin stod för pausgymnastiken.

Niilo kompade på sin leksak. Favoritriffet är biltuteljudet. Knappen längst till höger på leksaken till vänster i bild.

Charlotte sjöng så Niilo tindrade med ögonen.

Elin hanterar sin nervositet inför stundande bröllop i sommar.

Efter bandövningen gick jag och Charlotte hem och slet i timmar i köket.. fantastisk middag blev det! Påminde lite om "Findus Black & White"... Vet inte hur det kom sig faktiskt?

  • Comments(2)//www.varakajsa.se/#post242

En dag med syskonen Ståhl

Familj & VännerPosted by Kajsa Mon, March 01, 2010 21:43:45

Precis som alla andra dagar så flög även denna förbi snabbare än tåget. Är riktigt slut idag men känner mig sådär mysigt trött. Ibland är det skönt att vara riktigt trött så det nästan svider i ögonen. Ska nog gå och lägga mig tidigt. Drömde mardrömmar om att taket ramlade in inatt.. huvvaligen.

Idag på förmiddagen kom mina syskon hit. Vi åt kycklingspett och lekte med Niilo. Det händer förresten väldigt mycket med honom just nu. Förra helgen köpte vi en tuggleksak. Då kunde han hålla i den men tappade den rätt ofta. Nu håller han i den hela tiden och kan vinkla in den i munnen så den hamnar rätt. Han kan även vrida på nappen själv när den hamnar på sniskan så den lägger sig rätt. Han lär ju vara hur trött som helst. Man kommer ju inte själv ihåg att man faktiskt har lärt sig allt ett steg i taget. Det är verkligen fascinerande.

  • Comments(0)//www.varakajsa.se/#post216

Mys i sängen och ha det bra!

Familj & VännerPosted by Kajsa Tue, February 23, 2010 20:34:16

Ligga lite och fundera! Niilo söt som en sommardag, jag tror jag myser lite mera!

  • Comments(2)//www.varakajsa.se/#post211

Fin present!

Familj & VännerPosted by Kajsa Mon, February 08, 2010 22:29:38

Vår vän Henrik Kämärä kom förbi med sina underbara barn ikväll! Niilo fick superfina klossar som pinglar när man skakar på dem. De har redan gjort succé som avledning när Niilo väntar på att maten ska värmas...

  • Comments(0)//www.varakajsa.se/#post200

Underbara vänner!

Familj & VännerPosted by Kajsa Sat, February 06, 2010 21:46:35

Ibland är man ju bara en väldigt lycklig ost! Igår på förmiddagen var jag på ett lätt uppgivet humör då flytten för mina föräldrar inleddes. Det är jobb. Det är mycket jobb! Menmen, vid lunchtid for jag hem till kära kära Hannah och blev bjuden på ljuvlig sopplunch och fick mitt hår färgat. Framförallt fick jag duscha. Länge! Det var helt underbart och efter den lilla spa-behandlingen var jag on fire! Hannah gav mig en snygg fläta i håret också :) Hannahs mor som liksom min mor heter Åsa kom över till Hannah och vi bondade lite över att inte kunna amma, haha. Och precis som Hannah är lite av en favorit hos Niilo så verkade även Åsa hamna på topplistan. Vi fräschade till oss lite och begav oss till Sara Fast på tjejmiddag + Noel :) Noel (en annan Saras son)var otroligt snuttig och jag blev alldeles till mig när jag kom på att jag också har en sån där liten skrutt hemma! Wiiiee! Det var ju inte så att jag hade glömt bort det eller nåt. Men ja. Ibland blir det liksom extra tydligt. Här är min gårdag i bilder.

Som det Maria Montazami-fan jag är blev jag såklart lyrisk när jag stötte på både en palm och en pidestal! "Kanske en liten palm...toppen!"

Idag har vi bara flyttat och flyttat och flyttat. Jag låter bilderna tala.

Syrran håller sig positiv

Stefan var på G!

Kimmo och min bror var också i farten!

Mot slutet däckade Niilo med sin älskade Kanin som numenar aldrig lämnar hans sida.

  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post197

Tacksamhet är ordet

Familj & VännerPosted by Kajsa Sun, January 03, 2010 22:54:16

Det är så mycket vatten som runnit under min bro senaste åren, men 2009 kommer vara ett år som aldrig kan glömmas. Det har varit helt fantastiskt! Som livet är och alltid kommer att förbli så har det innefattat både stor sorg och enorm glädje. Gamla liv har blivit nya liv, stängda dörrar har avlösts av öppna dörrar och misstag har blivit till nya lärdomar. Det är både överväldigande och spännande.

Det största har förstås varit väntandet på Niilo och ankomsten. Jag blir riktigt ödmjuk när jag tänker på saker som kunde gått fel, men som inte gjorde det den här gången. Det är lätt att klaga på smärta, bristningar och hängande bukar och skoja om det (som jag alltid gör), men sanningen är den att jag skulle offra min kropp varje dag, varje sekund bara jag fick behålla Niilo. Och visst blir vardagen lite enformig ibland med en liten nyfödd, men sanningen är att för Niilo händer det alltid någonting nytt, och han lär mig att riktigt njuta av nuet och fokusera mindre på saker man ändå inte kan påverka i framtiden. Utan att veta om det är han en av de absolut klokaste jag känner.

Kimmo och jag har haft det helt underbart. Installerat oss i lägenheten som vi stortrivs i och bara njutit av vardagen. Jag var lite orolig att en graviditet skulle tära på förhållandet, men jag måste säga att den enbart har fört oss ännu närmre. Dessutom påstår han att han fortfarande är kär i mig efter att ha sett mig i landstingets nättrosor och tillhörande blöja. Såna killar släpper man inte i första taget!

Andra favoriter i år har varit att lära känna Hannah (& Lars) och Linda bättre, Charlotte och Fredriks otroligt vackra bröllop, födelsedagen i Skottland, mötet med Kimmos mormor i Finland, roadtrips med Kimmo, mina härliga pysselhormoner, Anna och Fredriks besök på Öland - och ungefär en miljard fler härliga stunder.

Tänkte avsluta med några bilder från den senaste tiden då jag inte har haft tid att uppdatera på ett bra tag:

Anna-Lotta och Andreas kom på besök från Umeå

Jobbigt att vara en liten typ på vintern...

Finbesök av flickorna

Äbbah och Elias med Niilo.

Jag och Niilo har piffat upp oss inför nyår

Hela lilla familjen på tolvslaget.

Ett försenat men uppriktigt Gott Nytt År!

  • Comments(4)//www.varakajsa.se/#post175
Next »