varakajsa.se

varakajsa.se

Pimp my Städskåp!

RenoveringPosted by Kajsa Mon, January 25, 2010 14:03:59

Kimmo är en sån fixare han! Han har gjort ett riktigt custom-bygge av städskåpet. Det är så organiserat så hälften vore nog. Nu har vi även en special-byggd hylla av gamla ikea-skåp där vi har blöjor och toapapper. Toppen!

Ber förresten om ursäkt för det förra inlägget. Vet inte var bilderna har tagit vägen, hoppas det fungerar nu.

Det var rätt längesen jag bloggade. Jag har varit på gryta hos mor och far och flyttstädat. De ska flytta från hus till lägenhet så det är rätt mycket som ska till myrorna och slängas och allt möjligt. Niilo hade planerat att hjälpa till han också, men jag vet inte om han gjorde så mycket nytta för hans mormor och morfar och morbror blev bara distraherade. Vilket inte är så svårt att förstå. Han är sjukt snuttig! Här är hans kamerablick:

Han är lite förvirrad över varför vi jämt håller upp den där grejen med den röda lampan framför honom :) Annars är det händer som gäller i Niilos värld. Ni kanske har glömt bort när ni upptäckte era händer? I ärlighetens namn har jag också gjort det men det är rätt faschinerande att se på när en liten person gör just det.

Idag har jag varit duktig. Duschat, ÄTIT (vilket inte alls är en självklarhet att hinna med), tvättat tre maskiner, och jobbat en timme.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Hmm... baka kanske? =) HEHE. Tror det får bli så faktiskt. Ska matporrsurfa! Kan sitta timmar framför datorn och leta efter det perfekta receptet på småkakor eller vadsomhelst. Smått besatt.

På onsdag börjar salsan! Det ska bli så himla roligt!

  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post186

What are the odds?

RenoveringPosted by Kajsa Sat, November 21, 2009 23:57:03

Vi köpte vår lägenhet förra sommaren och redan då sades det att balkongerna skulle göras om.

I november förra året började vi renovera och i januari flyttade vi in. Det sades även att balkongerna skulle vara klara till våren. Det sköts upp till början av hösten. I februari i år fick jag reda på att jag och Kimmo väntade barn.

Tänkte: Vilken tur! Balkongerna kommer vara klara. Vi var ju trots allt beräknade till 25:e oktober. Tiden gick och magen växte. Inga balkonger. Oktober kom, jag gick över tiden. Inga balkonger. Skit också. Jag gick över lite till. Balkongrenoveringen påbörjades. Halleluja! Det blir kanske färdigt innan storken kommer?

Betongborrningen blev till ett faktum. Det lät som ett halvt världskrig. Bra planerat ändå, att det blev gjort innan Niilo kom. Helt plötsligt slutade det att låta. Vad hände nudå? Det beslutades att jag skulle sättas igång. For in på förlossningen, Niilo tittade ut. Slussades vidare till BB. Kom in på vårt rum. Kände igen ljudet. Det rotrenoveras. Betongborrare utanför vårt fönster...

DET ÄR INTE MÖJLIGT? Tänkte vi. Men okej. Bra. Under tiden vi har legat på BB borde de ha fixat balkongerna. Kommer hem med Niilo. Inga balkonger fixade. Sover en natt. Vaknar på morgonen - till ljudet av betongborrar...

Vilka arbetstider de har? Måndag-fredag 7-19. Lördag 10-16...

Såna här stunder väljer jag att skratta. Så det så.

Annars idag har jag shoppat en helt ny garderob med min kära vän Anna. Jag har visserligen lyckats gå ner 13 kilo på en vecka. Men låt mig säga att magen inte riktigt har hängt med. Ingen vacker syn. Inte för att jag bryr mig - Niilo är ju här! Han är världens bästa. Jag kommer förmodligen skriva det i varje inlägg. Minst en gång. Skit på er, ni hade gjort samma sak! :)

  • Comments(3)//www.varakajsa.se/#post159

Att angöra en TV-möbel, steg 2.

RenoveringPosted by Kajsa Mon, September 28, 2009 19:45:22

1. Ta nya tag!

2. Fäst skivan på de andra prylarna. Skruva fast hängrännan. Göm dig bakom möbeln - för skojs skull!

3. Borra några hål!Se till att fästet faktiskt är kompatibelt med TV:n. När du väl har hittat rätt fäste. Se till att skruvarna är tillräckligt långa, det kan bli riktigt jobbigt annars...

4. Häng upp självaste TV:n. Dra lite sladdar och släng på ett par dörrar!
Slutresultatet kommer en annan dag...

  • Comments(0)//www.varakajsa.se/#post138

Att angöra en TV-möbel, steg 1.

RenoveringPosted by Kajsa Tue, September 22, 2009 22:21:17

1. Köp ett överskåp och två Benno-cdställ från IKEA. Skruva ihop dessa. Såga sönder CD-hyllorna till önskad längd. Ställ dessa på hyllan. Borra fast hela skiten i väggen.

2. Inhandla en stor mdf-skiva. Se till att den får plats i bilen.

3. Tapetsera skivan med valfri tapet.

4. Bli uppgiven och trött när allt inte går som det ska.

  • Comments(6)//www.varakajsa.se/#post137

Projekt TV-möbel är igång på riktigt!

RenoveringPosted by Kajsa Sat, September 19, 2009 18:54:05

Idag har varit en ansträngande dag hittills. Gått på IKEA och inhandlat de möbler som ska sågas sönder så vi kan bygga vår nya TV-möbel. Det va en pers... trodde aldrig jag skulle säga att IKEA är jobbigt men jag var tvungen att ta en paus redan vid köksbordsavdelningen. Helt slut var jag, haha! Börjar bli riktigt tungt nu...menmen.

Och vad är det för fel på folk!? Jag förstår inte. Är det svårt att se sig omkring och se till att det flyter på lite i gångarna. Avskyr dessa människor som går i snigelfart och ska titta på allt och alla. Planera innan för guds skull! Gå sen in och köp det du ska. Glöm inte att betala. Hur svårt ska det behöva vara?

Vi for hem och åt lunch sen, och jag somnade på soffan en stund. Det behövdes för humöret och ryggen... sen åkte vi till Bauhaus och var med om en märklig sak. Vi skulle ha en mdf-skiva tillsågad i sågen av personalen. När vi har släpat dit skivan och berättat att vi vill ha den 154 hög och personalen ställt in skivan i sågmaskinen så frågar den kvinnliga medarbetaren: "Vad tror ni? Är detta 154cm?" Kimmo svarar frågande: "Ja...vet inte. Vi får nog mäta?"

"Jaha, okej..ja men jag kan gå och hämta ett måttband då" säger kvinnan nästan lite förvånat till Kimmo.

Undrar om de alltid kör på ögonmått på Bauhaus? Knasigt. Dom har bra vagnar där dock. Rymmer både mdf-skivor och höggravida kvinnor.

Snart kommer ett komplett bildreportage på TV-möbelbygget, såklart.

  • Comments(2)//www.varakajsa.se/#post135

Good luck!

RenoveringPosted by Kajsa Sat, February 28, 2009 23:14:25
Yeahyeahyeah! Idag har jag och Kimmolainen installerat diskmaskinen färdigt, fixat luckan på, silikonerat diskhon och nu börjar det faktiskt likna ett kök på riktigt.

Kimmo är borta på konsert i Stockholm med några kompisar - hoppas han har skoj! Själv sitter jag och kollar på en känd blondin vid namn Elle Woods på tv3. Älskar de där rosa filmerna. Man kan verkligen stänga av hela hjärnan och så får man gråta av lycka på slutet. Underbart.

Annars är jag rätt pigg. Somnade en stund idag på eftermiddagen vilket var riktigt skönt. Imorgon ska jag hjälpa min bror Martin med att flytta och kanske hinner jag skruva ihop de där högskåpen som ska bli skafferi. Vi får se!

Min bror - kanske världens sötaste!
Tror vi hade den här bilden till hans studentskylt. Pappa är en riktigt bra fotograf.

I april drar jag, Kimmo, Mia och Tobbe till Skottland igen... jag längtar redan trots att jag är hysteriskt flygrädd. Här är en bild från förra Skottlandsresan för snart två år sedan när jag och Kimmo skakade hand i en hotelllobby att vi skulle bli tillsammans. Aaah, denna romantiska ö! ;P  • Comments(2)//www.varakajsa.se/#post117

Långsamt leder också någonstans

RenoveringPosted by Kajsa Sat, February 21, 2009 16:51:04
Just nu består min vardag av följande:

Jobb
Renovering
Plugg
Fest
Pyssel

eller okej, i riktig ordning

1.Jobb
2.Fest
3.Renovering
4.Pyssel
5.Plugg

Om kvällarna är jag så slut så jag orkar nästan aldrig sitta vid datorn. Men såhär på helgerna tycker jag det är mysigt att ta en paus. Just nu tar jag en paus från ihopskruvandet av två nya högskåp till köket som vi kom på att vi nog skulle behöva.
Det blir nog superfint! Har iaf hänt en hel del i köket, även om det tar sån himla tid med allt. Har lagt upp ett fotoalbum. Klicka på bilden nedan så kommer ni till det.

Ikväll är det ju melodifestivalen! Och i sann melodifestivalanda har jag skämt ut mig rejält idag. Stod nere i tvättstugan och sjöng för fulla muggar som vanligt. Bara det att i torkrummet finns det en gigantisk fläkt och ni vet väl vad som är obligatoriskt med en stor fläkt bakom sig? JO -- att sjunga "Fångad av en stormvind" samtidigt som man gör alla moves och slänger sig runt bland flygande lakan. Såklart. Dock blev min glädje kortvarig då en granne hade hört mig sjunga (jag hade såklart glömt att stänga dörren). Han slänger upp dörren, ser mig köra stenhårt inne på sticket "vi går tillsammans oOOoo - förenad av kärlekens band" men en låtsasmic i handen" och utbrister "Nämen va fint du sjunger". Jag trodde jag skulle sjunka genom jorden och..ja. stanna där!


  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post116

Mia på alla fyra i vår hall!?

RenoveringPosted by Kajsa Sun, December 28, 2008 11:11:50
Precis som rubriken förtäljer har det pågått någon slags hallaktivitet - men inte vilken aktivitet som helst! Jag och Kimmo kämpar på med renoveringen, och ett av delmålen förutom köket är att kunna tömma magasinet (vi har hela våra liv magasinerade). För att ha plats med alla våra saker behövde vi lite garderobsutrymme och tänkte att IKEAS PAX BIRKELAND med skjutdörrar är väl en alldeles förträfflig lösning!

Vi började på kvällen glada i hågen.... insåg snabbt att vi behövde festa till det lite för att överleva garderobsbyggandet. Efter att jag och Kimmo besökt min kära bror som fyllde 28 år (Grattis Martin!) kom Mia förbi igen för att hjälpa oss. Denna gång hade hon med sig värmande dryck. Alla vet vi ju att Mia ogillar att frysa :)

Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image
18 timmar senare hade vi en vacker och funktionell garderob!

Idag står på schemat:

*Återbruket
*Hämta en möbel från mor och far som ska slipas och målas om
*Hänga upp en spegel
*Borra fast hatthyllan
*Köpa lister
*Köpa spis
*Köpa spånskivor och gipsskivor (vi ska göra bänkskivor till köket)

Så då kan man undra varför jag sitter och bloggar?

En stor kram i julsolen!

  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post106
Next »