varakajsa.se

varakajsa.se

Mot nya tider

Familj & VännerPosted by Kajsa Tue, October 13, 2009 20:12:16

Det börjar sakta gå upp för mig att jag kan bli mamma vilken dag som helst. Shitpommesfrites! (man kanske inte använder det uttrycket längre?)

Jag tänker väldigt mycket på egna barndomsminnen just nu, och blev därför riktigt rörd när jag hittade min röda sulky på mammas och pappas framsida när jag var där häromdagen. I den här åkte jag varje morgon till dagis, och till ica med kassarna hängandes på sidorna om mig. Hade den inte varit sopslut hade jag tvingat även mitt eget barn att sitta i den. Menmen... ibland måste man släppa sitt förflutna till sitt förflutna.

Alltså jag tror inte ni förstår hur mycket jag älskade den här vagnen. Jag minns allt om den. Jag minns exakt hur den där sitsen som är förstärkt i botten åkte åt sidorna lite. Jag minns exakt ljudet när det där fotstödet trillade av, och jag minns hur irriterande och tryggt det kändes när icakassarna skavde mot armarna när jag var lite större.

Det hela känns lite galet. Snart har jag ansvar för en liten person som kommer bilda egna minnen och komma ihåg lukter och ljud. Här är mina topp-fem barndomsminnen:

1. Doften av Gula Blend. Jaaaa... jag vet att det här är helt fel. Men min kära mor rökte i väldigt många år. Gula Blend-doften betyder för mig därför total trygghet. Helt absurt, jag vet. Och jag är superstolt över min mor som inte röker längre.

2. Ljudet av pappas svarta moonboots i snön när han skottade utanför dörren.

3. Lisa. Min rosa gosenalle som nästan inte hade nån stoppning.

4. "Hemma på Vidda" - min favoritbok som handlar om en sameflicka som heter Marit-Inga.

5. De blå-vit-röda overallerna som inhandlades en sommar på Öland. Det var rea så mamma och pappa köpte likadana till Maria, Martin och mig trots att det skiljer 7 respektive 6 år mellan mig och mina syskon. Vad resulterade detta i? JO. Att jag fick ha samma vinteroverall i typ ett sekel.

  • Comments(7)//www.varakajsa.se/#post147