varakajsa.se

varakajsa.se

1:a advent

VardagPosted by Kajsa Sun, November 29, 2009 21:44:47

Vilken dag! Fullt ös som vanligt nuförtiden. De här sovmornarna man är van vi känns rätt avlägsna :)

Vi sov till kl.11.00 hela familjen efter ännu en mat-tät natt för Niilos del. Men det blev nån timmes sömn här och nån timme där så jag ska inte klaga. Känns som att mina framtida blogginlägg enbart kommer handla om sömn, mat och bajs. Men lite annat har vi hunnit med idag!

Vid kl.12 drog vi ner till skyltsöndagen på stan. Var var skyltningarna? Hade förväntat mig spritsad snö på skyltfönsterna, vinkande jultomtar och doften av brända mandlar. Det jag möttes av var karuseller, stånd med plastleksaker och en jätteläskig tomte som försökte mosa i oss skumbananer. Läskigt! Fast det var trevligt ändå. Vi blev inte så långvariga. Det inhandlades trashållare på Designtorget och sen drog vi vidare till min mor och far för lite adventsfirande. Mormor hade kommit från Uppsala och morfar som faktiskt uppfann smeknamnet Simmarn till Niilo var förbi en kortis han också. Systeryster och Stefan var också där. Ja, alla utom broder min var där!

La familia minus bror - man ser ju vem festens mittpunkt är för tillfället...

Niilo och hans gammelmormor

Svaipa var lite smått förvirrad över den nya familjemedlemmen som snodde all uppmärksamhet.

Både jag och Kimmo var helt slut när vi for från mor och far. Även Niilo som sov tungt. När vi kom hem lagade Kimmo en jättegod middag med ungstekt kyckling med dijonsenap och potatis och rotselleri-mos. Mums! Men jag latade mig inte. Jag passade på att städa och spritsa resten av pepparkakorna.

Nu ska jag och Kimmo dricka glögg och sen ska vi sova. Nattinatt! Hoppas er första advent var mysig!

  • Comments(1)//www.varakajsa.se/#post165