varakajsa.se

varakajsa.se

Bli mamma = lära sig säga ifrån?

VardagPosted by Kajsa Mon, February 01, 2010 15:10:00

En rätt rolig sak med att bli mamma är att man lär sig säga ifrån. Jag är väl ingen mes i vanliga fall heller, men innan jag fick barn så sa jag inte ifrån lika mycket som jag gör nu. Ibland vill man ju säga ifrån! När någon skräpar ner helt i onödan, eller röker mitt i busskuren, tränger sig före osv... Sen jag blev mamma är det som att den där lilla spärren som tidigare gjorde att man bara ignorerade har försvunnit. Jag har väl aldrig sagt ifrån så mycket som jag gör nu.

Som exempel så känns det som jag verkligen behöver utbilda alla västerås busschaufförer i service. Det finns ju trots allt barnvagnsknappar på bussen av en anledning. Det är därför signalen är helt annorlunda! Barnvagnsknappen innebär att de ska sänka ner bussen så man slipper välta vagnen när man går av. Är det NÅN busschafför som någonsin har gjort detta? NEJ! Så varenda evigaste gång måste jag rycka dom i örat och fråga om han inte hörde signalen. Då får man ett nervös "jo..." tillbaka och så sänker de bussen. Hur svårt ska detta behöva vara?

Barnvagn+barnvagnsknapp= sänk bussen vid stopp
Blind med käpp + pensionär med rulator+ grön knapp med öga på = sänk bussen vid stopp

Det var väl inte så svåra ekvationer?

Jag har inte bloggat på hela helgen eftersom jag har varit på gryta och flyttpackat. Det är väldigt, väldigt, väldigt många saker...menmen, har man föräldrar som flyttar en gång vart 25:e år så får man inte klaga, faktiskt. Vi har även varit och firat Charlotte som fyllde 24 år och samtidigt firade sin lärarexamen. Idag ringde hon dessutom och berättade att hon fått jobbet som hon så gärna ville ha! GRATTIS!

Charlotte fick all utrustning hon kan tänkas behöva som lärare. Rastklocka och glajjor!

Allt farande och flängande har lett till att min kära son Niilo är något övertrött så idag har han bara gråtit och skrattat om vartannat, han vet liksom inte vilken väg han ska gå när han blir sådär slut. Egentligen är det föräldragrupp imorgon men jag tror jag stannar hemma så han får pusta ut lite, och få lite ro i själen. Det blir lite för mycket intryck för en sån liten pöjkabit ibland. När han är sådär otröstlig blir man verkligen helt slut. Då brukar jag ta fram de sötaste bilderna jag har på honom för att minnas att han 99% av tiden är världens enklaste, gladaste och snällaste unge.

  • Comments(0)//www.varakajsa.se/#post189