varakajsa.se

varakajsa.se

Hjärtegoda cupcakes med pecannötter och kolakräm

Kajsas sötsakerPosted by Kajsa Mon, February 15, 2010 13:43:31

Till Alla Hjärtans Dag gjorde jag cupcakes till Kimmo med hans favoritnöt - pecan. De här cupcakesen är väldigt mustiga och farligt goda!

Ingredienser

Pecanfyllning:
75 g smör
3 msk honung
3/4 dl farinsocker
1-3 dl pecannötter

Cupcakes:
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1/2 dl mjölk
2 1/2dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 krm malen nejlika
1 nypa salt

Smält smör till pensling

Frosting:
3 dl grädde
1 dl+ kolasås

Beskrivning

Sätt ugnen på 175 grader.

Pecanfyllning:
Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en sirap under någon minut. Ta bort från värmen. Dela pecannötterna på längden.

Cupcakes:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt (jag använder en plåt med silikonformar som man penslar, då behöver man inga formar) och pensla dem lätt med smält smör.
Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pecannötterna däri.
Fyll därefter cupcakessmeten i formarna till 2/3 och grädda i ca 15 min.
Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret. Bli inte oroliga om det sitter kvar kolasmet på pappersformarna, ta en sked och lägg på i efterhand. När cupcakesen har svalnat lite ställer jag in dessa i kylen så kolasmeten får en chans att fastna ordentligt.

Frosting:
Vispa upp grädden tills mjuka toppar bildas, ha då i kolasåsen och fortsätt vispa till allt blandats.

Vispa inte för länge, då blir grädden grynig.


Spritsa cupcakesen och ät!

För att göra chokladhjärtan smält blockchoklad över vattenbad, ta en sked och häll chokladen i form av hjärtan på ett bakplåtspapper. In i frysen eller kylen tills de stelnar och stick sen ner i gräddfrostingen. Var inte snobbiga nu. Använd INTE fancy choklad om den inte är superdupermörk. Just blockchokladen är toppen för den stelnar fort.

  • Comments(2)//www.varakajsa.se/#post203